Openbaar onderwijs

slideDSC_74803-265x199Basisschool dr. Aletta Jacobsschool is een openbare basisschool in de wijk Vredenburg.
Een school met een Nederlandse- en een Internationale afdeling. Een plek waar kinderen leren, werken en spelen met elkaar ongeacht afkomst, religie of nationaliteit. De verschillende nationaliteiten maken dat we een multiculturele, levendige en internationale school zijn. Openbaar ….. maar toch bijzonder!

Het onderwijs

We werken met jaargroepen en hebben een ervaren en enthousiast team. Binnen de jaargroepen hebben we 20140213_144034aandacht voor de individuele verschillen tussen de kinderen. We werken steeds meer met groepsplannen waarin we binnen de groepen op verschilde niveaus met de kinderen werken. Door middel van Cito-toetsen en methode-toetsen volgen we de schoolontwikkeling van elk kind. We werken met moderne lesmethodes en elk lokaal heeft een digitaal schoolbord.

Engelse les

engelsHoe eerder een vreemde taal wordt aangeboden, hoe hoger het rendement. De kinderen op onze school krijgen Engels vanaf groep 1. Ze maken zo al vroeg kennis met de vreemde taal. In alle groepen krijgen de leerlingen op vaste momenten Engels aangeboden. Zo zijn onze leerlingen goed voorbereid op het voortgezet onderwijs en   op de internationale samenleving.

Leeromgeving

DSC_1631Respect voor elkaar en elkaars kunnen, vinden wij erg belangrijk. We hechten er erg veel waarde aan dat kinderen met plezier naar school gaan. Onze school biedt een uitdagende, veilige, positieve en prettige leeromgeving.

Ouders en school

Op onze school vinden wij het meedenken en meehelpen van ouders, verzorgers van groot belang. We zien ouders dan ook als partners die samen met de leerkrachten werken aan de maximale ontwikkeling van hun kinderen. Wij hebben een actieve ouderraad en een betrokken medezeggenschapsraad. Heel belangrijk vinden we, om samen met de ouders, het beste uit ieder kind te halen.

Jack van der Beek