Aanmelden weekbrief!

Wilt u de weekbrief digitaal ontvangen? Mailt u dan naar
info@alettajacobsschool.nl met de volgende gegevens:


  • Naam ouder(s)
  • Naam kind(eren)
  • Groep kind(eren)
  • Welk e-mailadres
Kalender
<< jun 2017 >>
mdwdvzz
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Een kijkje in de klas

Vingerhaken.


Meters lange draden werden een prachtig kleed voor in de leestent!
Deborah bedankt voor het aan elkaar naaien. Nu zitten we er voortaan warmpjes bij op ons eigen kleedje! 

 

 

Slootdiertjes.

Kikkervisjes, posthoornslakken, watervlooien en zelfs een larve van de geelgerande watertor vonden wij in onze bak met slootwater! De kinderen zijn erg enthousiast. We zijn erg benieuwd naar hoe de dieren groeien. De larve is een roofdier dus die hebben we maar even in een andere bak gezet want anders zou hij alle dieren opeten. Tja alleen moet dat beest ook wel eten… dus we voeren hem nu apart. 

 

Natuniek:|

Proeven doe je met je tong. Smaakt het zoet, zout, bitter of zuur? Yaseen vindt citroen heerlijk maar Chahid en Carmen dachten er anders over. En hoe smaakt citroen dan? Nou ZUUR natuurlijk!

 

Lente, lente lente…

 Eerst leerden we bij Natuniek over hoe planten groeien. Uit knollen, uit zaad of uit bollen. Die bollen hebben we eens beter bekeken. In deze tekenles keken we heel goed naar de vorm en de kleur. We leerden mengen met wasco. In de klas en op het bord in de gang hangt het resultaat. Er zitten prachtige kunstwerken bij.

 

Brillendag.

Oh wat een lol hadden wij op Brrrrillendag!

 

 

Sneeuw, sneeuw, sneeuw!

Even lekker buiten spelen in de sneeuw. Joehoe en glijden maar!

Koekjes bakken.

Wij leren, na al 15 woorden geleerd te hebben, het woord koek. En hoe leer je dat woord nu het beste?

door…….

KOEKJES TE BAKKEN!!

De kinderen hebben genoten van het bakken en gesmuld van de koekjes! Mmmmm het was een gezellige activiteit. Hulpouders bedankt! 

En welk woord kunnen wij nu supergoed lezen????? U raadt het al…..

 

koek

Speurtocht 

20161004_160157

 

Tijdens “Speurtocht” (geschiedenis) leren we over “terug in de tijd”.
In dit thema gaat over: je geboorte, babytijd, jezelf wegen en opmeten. De kinderen vonden het heel leuk om elkaars babyspulletjes te zien. Foto’s en geboortekaartjes werden bekeken.  We vergeleken  ons gewicht met flessen cola. Iedereen heeft op de weegschaal gestaan. Ook hielpen de kinderen elkaar heel goed met het omtrekken van de voeten. Er was een grote betrokkenheid in de klas. Zo fijn! Samenwerken kunnen ze al goed in groep 3! Natuurlijk was het superleuk dat Alperen en Almina, het broertje en zusje van Alparslan op bezoek kwamen in de klas.  

 

Een van de eerste gymlessen, nog heerlijk buiten. Met het parachutedoek deden we allerlei opdrachten. Je moet hierbij goed opletten en samenwerken.