Kinderboekenweek

Kinderboekenweek “Voor altijd jong!”

Inloopavond:

Wauw, wat een gezellige drukte in groep 4. En wat een betrokkenheid! Er waren heel veel ouders met hun kinderen om te kijken naar het mooie werk en de leuke foto’s. Haha, wat zagen de kinderen van groep 4 er ineens oud uit. Leuk om die foto’s te bewaren en dan over tientallen jaren kijken of het een beetje klopt.

Waar we als juffen vooral trots op waren waren “de Elfjes” die de kinderen gemaakt hebben. Een “Elfje” is een gedichtje met elf woorden. In de eerste zin 1 woord, in de tweede 2, in de derde zin, 3 woorden, in de volgende zin 4 woorden en de laatste zin sluit af met 1 woord. De kinderen maakten de elfjes over hun opa of oma.
We hebben de elfjes uitgeprint en daarna hebben de kinderen met wasco “door” hun elfje heen getekend.  Helaas hebben we er geen foto’s van gemaakt.

Tijdens de inloopavond was er ook gelegenheid in de schriften van de kinderen te kijken en zongen we met zijn allen het “Voor altijd Jong-lied” van kinderen voor kinderen.

Iedereen, ook opa’s en oma’s bedankt voor jullie komst en interesse. Het was een gezellige avond en fijne afsluiting van de kinderboekenweek!

Bezoek aan de bieb:

Juf Joke liet ons de bekroonde boeken zien. Ze las uit sommige boeken een stukje voor.
In de klas hebben we ook een gouden griffel en gouden penseel uitgereikt. Onze eigen Julia Palmen won de gouden griffel met haar zelfgemaakte boek. Het was een spannende race. Dagen stond ze op 1, soms ook op 2 maar uiteindelijk won ze de titel met glans!

In de bieb maakten we allemaal ons eigen miniboekje.

“Opa en oma uurtje” Terug naar de tijd van toen!

Vrijdag 7 oktober was er een “opa en oma uurtje” op school. Twee opa’s en een oma vertelden over dingen van vroeger. Wat hadden ze een hoop oude voorwerpen meegebracht! Het was een leerzame les en heel interessant. Kijk maar eens op de foto’s welke spullen u herkent! De kinderen weten nu in ieder geval meer over turf, koffiemolens, typemachines, landbouwgereedschappen en we hebben de les buiten afgesloten met “Twee emmertjes water halen” en steltlopen.

Lieve opa’s en oma BEDANKT!

“Delfts blauw”

In de geschiedenisles leerden we al over “de sjieke kamer” de woonkamer die alleen maar op zondag werd gebruikt of wanneer er visite kwam. Vroeger hingen de mensen in deze sjieke kamer ook bordjes aan de muur. De kinderen gingen zelf aan de slag. Met maar 1 kleur: “Delfts blauw”. Door meer of minder water en verf te gebruiken kun je verschillen in de intensiteit van de kleur krijgen. Binnenkort ziet u de kunstwerken zelf!!! De bordjes moeten immers eerst de oven in 😉  Ja hoor ze zijn gebakken en hangen in de klas en in de gang bij groep 4 !

Nu alvast de foto’s van de productie.